KÖMMERLING - повече от прозорец

ключови думи: Кьомерлинг, пластмасови прозорци, HT TROPLAST, ПВЦ, доверие, откритост, прозрачност, ПВЦ плоскости, входни врати, KUNSTSTOFFE, пластмаси, profine group, подпрозоречни дъски, ролетни щори, кепенци
лого кьомерлинг

Пластмасата днес е най-успешният материал за прозорци и нейният пазарен дял постоянно нараства. В новото строителство този дял в общоевропейски план възлиза на 60 процента, а при санирането дори всеки седем от десет прозореца се изработват от този материал.

KÖMMERLING предлага множество прозоречни системи, които със своето многообразие от видими височини и дълбочини на вграждане на крилото и касата, с разнообразните си кострукции с подвижен и стационарен делител, декоративни или делящи стъклото шпроси могат да изпълнят всякакви прозоречни фантазии. Вътрешни подпрозоречни дъски, функционални ролетни щори и кепенци, ПВЦ плоскости за строителството (напр. панели за входни врати), системи за фасадна облицовка и изграждане на балкони допълват асортимента.

Икономичност, дизайн, функционалност, статика, защита на околната среда и отговорното отношение към ресурсите и суровините отговарят при KÖMMERLING на най-високите изисквания и се опират на полезните познания на производителите.

С доверие, откритост и прозрачност ние от марката KÖMMERLING посрещаме предизвикателствата на бъдещето и непрестанно доказваме своя ранг на водеща марка профили за пластмасови прозорци.

История

1897Регистрация в Пирмасенс от Карл Кьомерлинг под формата на търговска фирма
1902 Начало на производството на лепила
1949 Първи производствени серии синтетичен каучук
1952 Начало на производството на пластмаси
1954 Подемане на международни дейности, като напр. производствени фирми във Франция и Бразилия
1957 * Старт на екструзията на профили за ролетни щори
* Изграждане на производствена база в Австрия
* Развой и производство на изолационни материали за строителството и на стъклопакети
1967 Старт на екструзията на пластмасови профили за прозорци с марките Combidur и Pirmat както и пластмасови панели KÖMADUR.
1975 Развой на профили за перила от пенопласти KÖMABORD
1976 Начало на производството на панели от интегрална пенопластмаса с обшивка от твърдо ПВЦ KÖMACEL
1979Развой на коекструзията на композитни прозоречни профили от ПВЦ и алуминий Combidur AV
1986 Начало на екструзията на профили за прозорци във Франция
1989 * Начало на екструзията на профили за прозорци в Италия
* Нова профилна генерация Eurodur
1992 Начало на производството на профили за прозорци в Испания
1995 Начало на производството на профили за прозорци в Китай
1996 Старт на екструзията на плоскости в САЩ
2000 HT TROPLAST поглъща KÖMMERLING KUNSTSTOFFE и става водещият доставчик на профили в международен план
2003 Основаване на profine GmbH като холдинг, обединявая дейностите с профили
2004Изкупуване на Knipping чрез мениджмънта и продажбата на HT TROPLAST на международни инвеститори за извънборсови дялови придобивания
2005Реструктуриране на HT TROPLAST -
концентрация върху основните компетенции - профилите
2006Укрепване на международното лидерство на profine group
2007Продажба на предприятието на Arcapita Investment Bank
2008KÖMMERLING празнува 111 години фирмена история

Принципи

От своето основанане през 1897 година до ден днешен KÖMMERLING пише история на успеха

А тя е пряко свързана с успеха на неговите партньори. Да бъдем заедно на върха – така гласи философията, която се осъществява чрез концентрация върху точните параметри: превъзходно качество на продуктите, задълбочена компетентност при пласмента и трайно партньорство - опорни стълбове на сигурното бъдеще.

Предимство чрез качество

Открай време името KÖMMERLING е означавало превъзходно, премиум качество. За това е нужна безусловната воля да се добереш до върха и да поставяш крайъгълни камъни за другите. С много широк асортимент, който може да изпълни всяко желание и да запълни всяка ниша. Ето защо пластмасовите профили KÖMMERLING се радват на световна слава: висока собствена конструктивна якост и дълъг живот са техните вътрешни стойности. А отвън - естетиката на благородните, копринено-матови повърхности, които и след години дъжд и вятър все още изглеждат добре. Защото са устойчиви на лъчения, надраскване и механични увреждания. От години KÖMMERLING е пионер и по отношение опазването на околната среда - с greenline KÖMMERLING първи сред всички производители на профили се отказа от оловото при стабилизацията на пластмаса.

KÖMMERLING дава сили на партньорите си срещу конкуренцията

Основната цел тук е, строителният елемент прозорец да се превърне в престижен марков артикул, гарантиращ доверие от страна на клиента и желание за покупка. Освен това KÖMMERLING предлага на своите клиенти всеобхватна помощ, даваща им сили, да се справят с притискащата конкуренция: с пространни консултации, с изпипани концепции и въздействащи мерки. И с професионални модули за обучение, скроени с фокус върху пазара на прозоречни елементи. KÖMMERLING има грижата, неговите партньори на пазара да имат една решаваща крачка предимство.

KÖMMERLING означава партньорство

Мисълта за партньорство неотклонно издига предприятието нагоре - а така и неговите партньори. Нищо чудно, че от вече повече от 30 години много клиенти съхраняват верността си към KÖMMERLING. Те се уповават на стойности като солидарност, надежност и опит. Техните предвидливи предприемачески действия са в основата на общия успех. Името KÖMMERLING носи всички предпоставки за гарантиране на добри сделки и в бъдеще. На това може да се разчита.

тази информация е предоставена от: www.koemmerling.bg