НОВА СИСТЕМА ЗА ПАНОРАМНО ОСТЪКЛЯВАНЕ ОТ ЮНИПЛАСТ

ключови думи: oстъклен балкон, uniplast, Зимни градини, автоматични врати, архитектурно решение, безшумно движение, веранди, вертикално остъкляване, витрини, витрини на магазини, врати, енергийна ефективност, естетически изисквания, закаленото стъкло, интериорни решения, качествена дограма, най-високо качество, най-успешни системи, остъклени площи, остъкляване, отваряеми позиции, панорамно остъкляване, преградни стени, прозрачни панели, стъклени врати

БЕЗПРОФИЛНА СИСТЕМА ЗА ПАНОРАМНО ОСТЪКЛЯВАНЕ

ОТ ЮНИПЛАСТ

         През последните години фирма Юнипласт ООД усвои и е в състояние да предложи уникална система за безпрофилно панорамно остъкляване с много широко приложение в областта на строителството:

-          за екстериорно приложение:

o       остъкляване на балкони

o       хотели, ресторанти, магазини, кафенета

o       басеини

o       перголи

o       тераси и веранди.....

 

-          за интериорно приложение:

o       за вътрешно преграждане на офиси и големи помещения

o       за конферентни зали

o       вътрешни преградни стени конструкции....

 

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ СА БЕЗКРАЙНИ......

 ''''''

Осигурява се пълно използване на откритите площи през всички сезони и при

всякакви атмосферни условия. Елементите се обслужват леко и  могат да се използват в напълно отворено, полу-отворено или затворено състояние. Те не променят фасадата и макар да не се говори за максимални стойности на топлоизолация, те значително подобряват енергийната ефективност на помещенията или сградите, където се прилагат и пестят средства за отопление и климатизация. Предпазват от шум и прах, дъжд и сняг.

Широкото приложение на системата се дължи на изключителната й гъвкавост.

Безпроблемно се остъкляват правоъгълни, заоблени форми, помещения с неправилни форми и т.н.

            Системата е с долно водене на крилата/панелите. Долната релса за движение може  „да стъпи” върху настилката или борда, а позволява и пълно потъване в замазка или подово покритие, особено важно в случаите с магазини, ресторанти и пр.

Тази особеност на системата позволява максимална приложимост по отношение  и на покривните конструкции, доколкото не е необходимо те да са носещи.

''''''

            Конструкциите могат да се отварят наляво или надясно, или и двете. Вратата може да бъде в един от краищата или по средата, а при необходимост да се използва като обикновен панел и да се прибере в един от краищата на конструкцията.

            Конструктивната якост и надеждното укрепване на подвижните елементи позволяват височина на конструкцията до 3 м. когато се използва закалено стъкло с дебелина 10 мм и до 3,3 м при стъкло с дебелина 12 мм.

            Системата притежава завидни естетически качества – на разположение са всички цветове по RAL и дървесни видове за алуминиевите елементи, а що се отнася до стъклото, то също може да бъде в най-различни тонове и разцветки, годни за закаляване или влагане в триплекс.

            Стандартното заключване на крилата на кунструкциите е двойно, което наред с използването на елементи от неръждаема стомана, гарантира необходимата надеждност и сигурност. При завишени изисквания за сигурност или с декоративни цели може да се приложат и допълнителни заключващи системи или елементи, каквито се счетат за необходими.

            Друг характерен момент е това, че за движението на крилата не се използват ролки, лагери, колички и др. Това придава на системата допълнителна надеждност и облекчава подръжката.

            И не на последно място –конструкциите се доставят и монтират при много добро съотношение на цена и качество и могат да задоволят широк потребителски интерес.

            Естествено, системата се доставя с европейски сертификат и СЕ знак за качество. Гаранцията е за 5 годишна безпроблемна експлоатация.

''  ''   ''

 

София,февруари 2017 г.