УСПЕШНО УЧАСТИЕ НА ЮНИПЛАСТ В СТРОИТЕЛНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ БЪЛЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА 2011 Г.

ключови думи: PVC дограма, PVC и AL дограма, uniplast, Входни врати, Интер Експо Център, Кьомерлинг, Кьомерлинг 88 Плюс, алуминиева капачка, Фасади, дървесни видове, дограма от кьомерлинг, енергийна ефективност, модерен дизайн, продукти юнипласт, промоционални оферти

УСПЕШНО УЧАСТИЕ НА ЮНИПЛАСТ В ИЗЛОЖЕНИЕТО БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦАОт 8 до 12 март 2011 г. Юнипласт взе участие в едно от най-авторитетните Строителни изложения в страната, което се състоя в Международния изложбен център в София.

На щанда на фирмата бяха показани мостри от различни системи профили и цветове на дограмата. Показан бе прозорец от системата 88+ на Кьомерлинг в бял цвят, но във вариант с алуминиева капачка в дървесен цвят от вън. С мострата бе демонстрирана възможността за създаване на еднаква визия от вън на ПВЦ дограма, в съчетание със съседна алуминиева дограма. Това най-често се налага, когато в административно-жилищни сгради двата вида дограма съжителстват - например окачена фасада, която обикновено е алуминий и стъкло и ПВЦ прозорци в жилищната част, с оглед по-добра топлоизолация.

Освен модерния дизайн на профила и допълнителното средно уплътнение, мострата бе оборудвана с троен стъклопакет, който е стандартен за този вид дограма и съществено допринася за подобряването на топло- и шумоизолацията. По този начин се повишава енергийната ефективност на дограмата и като цяло и на сградата.

Профилът  88 Плюс-  е и решението на Кьомерлинг за прозорци на пасивни къщи - тема, която все по-често присъства при обсъждането на новите моменти в строителството.

На друга мостра бе демострирана възможността за производство на сводести прозорци, за което Юнипласт разполага с необходимото оборудване и експертиза.

Показана бе също така входна врата от ПВЦ профили с обков - панти, заключване и пр. с повишена степен на сигурност. Вратата бе оборудвана и с устройство за контрол на достъпа - електрическа брава, която се отключва с помощта на чип или карта.

На още една мостра в цвят античен дъб, в момента на промоция в Юнипласт, бе показана възможността за производство на прозорци с неправлни форми. Този вариант най- често се налага при остъкляването на еднофамилни къщи, особено в подпокривните пространства.

По време на изложението бяха осъществени срещи и контакти с архитекти и проектанти, със строителни предприемачи, а също така и с индивидуални клиенти, дистрибутори и партньори.

Общо за изложението и за участието на Юнипласт в него определено може да се каже, че бе демонстриран увеличен интерес към строителните продукти, включително дограмата. Макар и плахо, но със сигурност е налице известно оживление на строителния бранш. Изразено бе търсенето на качествени прозорци и врати, към които принадлежат и прозорците Кьомерлинг.  Не на последно място, повишеният интерес е свързан и с идването на пролетта и новия строителен сезон. Като цяло, в сравнение с миналата година бе демонстриран повишен интерес и по-голяма активност от всички страни участващи в процеса на строителството и предлагането  на нови строителни продукти.

Ще ни се да мислим, че изложението ще изиграе ролята на бялата лястовица за излизането от застоя  и намаленото търсене, към активизиране на пазара и нов по-силен строителен сезон.

Юнипласт е подготвен за това!

СНИМКИ ОТ ЩАНДА НА ЮНИПЛАСТ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО

BBW211/1''