НОВАТА ВЪНШНА ЛАМЕЛНА ЩОРА НА КЬОМЕРЛИНГ - РАФСТОР

ключови думи: външна ламелна щора, венецианска щора, 5-камерна система, 88 Плюс, EuroFutur Classic, KÖMMERLING, PVC врати и прозорци, PVC дограма, Еlegance, Кьомерлинг 88 Плюс, рафстор

НОВАТА ВЪНШНА ЛАМЕЛНА ЩОРА  на Кьомерлинг - Рафстор беше показана за първи път в България на Изложението Българска Строителна Седмица, проведено в Международния Изложбен Център в София от 14 до 17 март т.г. от Юнипласт.

Новият продукт на Кьомерлинг се позиционира предимно в сферата на слънцезащитата, но също и на топло и шумоизолацията на дограмата и жилището като цяло. В него участват елементи на утвърдената вече през годините система за външни ролетни щори на Кьомерлинг VariNova, с вградена над позицията кутия, която става част от светлия отвор. Топлоизолираната кутия спомага за подобряване на топлоизолацията на помещението като цяло, а в сравнение с щорите, които се монтират челно на прозореца от вън, се избягва перфорирането на дограмата и нарушаването на нейната плътност.

Използва се също комплект - външна ламелна щора, която в зависимост от размера, атмосферните условия, в които ще се използва и изискванията на клиента може да се различава от гледна точка на ширината и цвета на ламелите, на страничното водене, на закрепването към прозоречния елемент и др. Различно може да бъде също така и задвижването - от мотор - с дистанционно управление или с бутон, с манивела или с безконечен ремък.

Този комплект би могъл да се използва и за дъпълнително поставяне на външни ламелни щори при вече съществуваща дограма - без значение дали е от ПВЦ, дървена или алуминиева.

Основното предимство на външната ламелна щора, в сравнение с нормалната външна ролетна щора е това, че ламелите могат да се завъртат под различен ъгъл в зависимост от слънчевото греене, да бъдат съвсем отворени, когато се иска максимум светлина в помещението или съвсем затворени, когато трябва да се затъмни,  да се вдигат и спускат на различна височина.

Не на последно място е и красивият външен вид на щората, който може да даде допълнителни нюанси на фасадното оформление на сградата, а за конкретния ползувател  - много удолетворение и положителни емоции.

Естествено новият вид външни щори могат да се вграждат и в петкамерна дограма Кьомерлинг - Еврофутур Класик и Елеганс, а също така и в шест-седемкамерната - 88+. Може да се изпълнява, разбира се и в различни цветове и дървесни видове.

Както и при нормалните външни щори на Кьмерлинг, вграждането на противонасекомна мрежа е стандартен елемент, който може да се постави и в последствие, във всеки един момент след монтажа на

прозореца и щората.

 

 

''