ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ключови думи: често задавани въпроси, PVC врати и прозорци, PVC дограма, PVC и AL дограма, двуосното отваряне, двуплоскостно отваряне, нови дограми, пвц дограма, ремонт на дограма, ремонт на обков, ремонт, проблеми

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ /FAQ/

Сравнително отскоро Фирма Юнипласт предлага БЕЗПЛАТНО посещение и консултация на место относно проблеми с дограмата - ПВЦ или алуминиева.

Преди да се стигне до посещение у дома обаче, което винаги е свързано с ангажиране на време и хора, а понякога проблеми възникват и в неработно време, е добре човек да може да си помогне и сам. Поне на първо време,  докато дойде специалист.

Ще изброим някои най-често възникващи ситуации, в които човек със средна сръчност спокойно би могъл и сам да се оправи.

"ОТКАЧАНЕ" на крило с двуплоскостно /двуосово/ отваряне.

Случва се често, особено в началото след поставяне на нови прозорци с такова отваряне. Хората още не са свикнали с новия начин на отваряне и от положение на отворен прозорец по вертикална ос завъртат дръжката нагоре - като за положение за отваряне по хоризонтална ос. Крилото "се откача" и увисва на механизма за двуплоскостно отваряне. Това се получава когато на крилото не е монтирана блокировка на зъвъртането на дръжката в отворено положение. /В противен случай дръжката не може да се завърти нагоре. Не я насилвайте!/

Не се притеснявайте. Прозорецът не е повреден, няма и нищо счупено. Както е завъртяна дръжката нагоре притиснете крилото към касата докато легне плътно. Внимателно завъртете дръжката надолу до край, до затваряне на прозореца. Механизмът е влязъл на място и проблемът е отстранен. При повторно отваряне на прозореца всичко ще функционира нормално. Но за да не се получава описаният ефект, зада отворите прозореца по хоризонтална ос, крилото трябва да е затворено. От това положение завъртете дръжката нагоре до край.  Ако пък прозорецът е отворен на вертикална ос, първо затворете крилото и след това завъртете дръжката от средно, в горно положение.

Нещата наистина не са много сложни! Успех!