ОКАЧЕНИ ФАСАДИ ОТ ПВЦ - - КРАСИВИ, НАДЕЖДНИ И НА ДОБРА ЦЕНА

ключови думи: Кьомерлинг, София, ПВЦ дограма в България, Фасади, архитектурно решение, вертикално остъкляване, ефективност, изолация, красива архитектура, линейно разширение, нови продукти, новости, окачени фасади, остъклени площи, цена pvc, цени за дограма

ОКАЧЕНИ ФАСАДИ ОТ ПВЦ! ЗАЩО НЕ?

Окачените фасади най-често се свързват с алуминия като материал за производство. Безспорно това е материалът, от който съществуват най-много системи, най-много производители, конструктивните възможности са най-добри и технологиите са най-напреднали.

И въпреки това - окачените фасади от ПВЦ са възможни, имат своите предимства, свързани преди всичко с по-добрата топлоизолация и не на последно място в днешно време, с по-добрата си цена.

Ето накратко някои от характеристиките и предимствата на окачените фасади от ПВЦ*:

  • фасадите от ПВЦ са модулни. Отделните модули се монтират и укрепват самостоятелно, между тях се оставят достатъчно пространства за линейни разширения. Но това е водеща тенденция в последните години при всички окачени фасади - те все по- често са модулни.
  • Уплътнението между модулите и отводняването се постига лесно и надеждно и при тях вероятността за течове и недобро уплътняване е далеч по-малка. Възможностите за грешки или недостатъци при изпълнението са просто по-малко. 
  • ПВЦ-то като материал е с далеч по-добри топлоизолационни качества от алуминия по начало. В комбинация с добър стъклопакет, стойности около Uf<= 1 - 1.3 W/m2K  са съвсем постижими.
  • цветовата гама на профилите от ПВЦ е богата - както на дюс цветове, така и на дървесни видове.
  •  възможността за използването на алуминиева капачка от външната страна на ПВЦ профилите дава възможост за неограничени варианти на оцветяване и съчетаване с други елементи на фасадата.
  • и не на последно място, ценовите равнища, които могат да се постигнат с ПВЦ фасадите са далеч по-привлекателни.

      От гледна точка на конструкцията, най-подходящи, ПВЦ фасадите са за изпълнение на прави форми.

       На снимките са показани обекти, изпълнени с ПВЦ профили от фирма "Юнипласт" в гр. София.

''   ''

* в материала се имат предвид ПВЦ профилните системи на Кьомерлинг - Германия.

София, февруари 2014 г.