НОВОСТИ И ДОСТИЖЕНИЯ В ПАНОРАМНОТО ОСТЪКЛЯВАНЕ

ключови думи: Плъзгащи елементи, елегантен дизайн, красива архитектура, летяща врата, новости, нови продукти, остъклени площи, плъзгащи се врати, панорамно остъкляване, стъклени врати

ПАНОРАМА - НОВОСТИ И ТЪНКОСТИ ЗА ЦЕНИТЕЛИ.

                         Безпрофилното панорамно остъкляване е ефектно, функционално, удобно за експлоатация и красиво.

Системите за панорамно остъкляване, които се предлагат на пазара, както и фирмите са многобройни и разнообразни.  В общи линии обаче се предлагат прави конструкции - за балкон, за тераса, пергола и т.н.

Друго е когато стане дума за разнообразни форми - конструкции под дъга, под ъгъл  и т.н. Тогава предлагането "изтънява" и става специфично.

Системата за панорамно остъкляване на Алглас Тодокристал- Испания обаче предлага  възможности за изграждане на конструкции под всякаква форма. С лекота могат да се изпълняват всякакви неправилни форми - в дъга, под формата "Г", под формата  "П" и т.н.

На снимката се вижда изпълнение на две съседни конструкции в дъга.''

 

Втори момент от панорамните конструкции е това, че обикновено конструкцията се отваря посредством врата в едната или другата страна. После всички панели се плъзгат в едната или другата посока и се паркират до вратата.

Съвсем друг става случаят, когато вратата трябва да се отвори не в края  на конструкцията, а в средата или на което и да е друго място по желание. Но и толкова по-интересни стават изпълнението и експлоатационните възможности на конструкцията.

При Алглас Тодокристал изграждането на елемента "летяща врата" не е просто, но е напълно осъществимо и функционира безотказно.

На снимката се вижда обект, на който не беше възможно вратата да бъде в края. Налагаше се тя да се постави срещу стълбата и да осигури удобен достъп към помещението.

Допълнителна врата

В случая, вратата  е не само на необходимото място, но и след отварянето на цялата конструкция, се превръща в плъзгащ се панел и се паркира в ляво, до нормалната врата, която също се запазва.

''        ''

София, 28.10.2013 г.