Втори живот за Вашата дограма

ключови думи: ремонт на дограма, смяна на обков, реглаж на обков, подмяна на механизъм, уплътнения, врати и прозорци, двуосното отваряне, крило, каса

ДАЙТЕ ВТОРИ ШАНС НА ВАШАТА ДОГРАМА!


Освен да смените изцяло дограмата, можете да отстраните възникнали повреди и/или да подмените части и принадлежности.

СМЯНА НА СЧУПЕН ИЛИ ДЕФЕКТИРАЛ СТЪКЛОПАКЕТ

Счупен или спукан стъклопакет е лесно отстраним проблем на съвременните PVC и ал. системи. Необходимо е само да се направи нов стъклопакет със същия размер, който бързо и без поражения по дограмата или стената около нея се сменя за 10-15 мин.

'' 

УСИЛВАНЕ С ПРОТИВОВЗЛОМЕН ОБКОВ

Най-често обирите и проникванията в жилищата и офисите става през отваряемите врати и прозорци на дограмата. Все по-широко приложение за предотвратяване на това явление намира т.н. „противовзломен обков". Този тип механизъм не позволява отключване с отвертка или друг остър предмет, посредством който,  с бъркане между крилото и касата да се задвижи част от системата за затваряне.

Допълнително защитата може да бъде усилена с подмяната на дръжките, като те се заменят с такива с ключ или с бутон. Така се предотвратява възможността, при изрязване на отвор в стъклопакета, да се освободи механизма посредством дръжката. Тази опция е удачна и за предпазване на малки деца, живеещи на високи етажи.

РЕГЛАЖ ИЛИ СМЯНА НА ОБКОВ

С течение на времето или непосредствено след монтаж е възможно да се появи провисване, което да затрудни или да пречи на нормалното затваряне на прозорците или вратите. Причините за този проблем могат да са различни. Като се започне от неточен монтаж, мине се през неправилно остъкляване и се стигне до използване на некачествен обков. Проблемът е сравнително лесно отстраним - в някой случаи само с реглаж, при други - с реглаж и преостъкляване. Понякога се налага и подмяна на целия механизъм.

Подмяна на обкова се налага и когато се появи желание за смяна на обикновеното отваряне на прозорец или балконска врата с двуплоскостно отваряне или отворяне по две оси

''

МОНТАЖ НА ДВУОСНО ОТВАРЯНЕ

Понякога малки детайли от характеристиката на прозорците постигат голям ефект и удобство. Такъв пример е двуосното отваряне, което може да бъде лесно монтирано допълнително и да се даде възможност за удобно проветряване, без притеснение, че прозорците ще се блъскат от вятър или течение.

''

ПОДМЯНА НА УПЛЪТНЕНИЯ

Някои от по-старите PVC и ал. системи са изпълнени с нетрайни или недобре оразмерени уплътнения. При много от тях се получава слягане и износване с времето. Въпросът се решава сравнително бързо и лесно с подмяната на уплътненията с нови, които притежават нишка против разтягане и са изработени от трайни и висококачествени материали. Не на последно място новите каучукови уплътнения от EPDM са по-еластични, прилепват по-добре и осигуряват по-добро уплътняване и по-добро функциониране на прозореца, както през лятото така и през зимата.